Nieuws

Blijf altijd up-to-date van het laatste nieuws!

Meltdown en Spectre update 10 Januari

Inmiddels worden er veel artikelen gepubliceerd waarin vermeld wordt dat het installeren van de updates voor het besturingssysteem impact heeft op de prestaties van het systeem. Met deze update op het eerder gepubliceerde artikel van 3 januari proberen we meer duidelijkheid te bieden over de te nemen stappen en mogelijke consequenties hiervan.

Lees verder

CPU kwetsbaarheden Meltdown en Spectre

Begin januari zijn door Google twee nieuwe kwetsbaarheden gepubliceerd welke zijn gevonden in de Processor (CPU). Deze kwetsbaarheden hebben de naam: Meltdown (CVE-2017-5754) en Spectre (CVE-2017-5753 and CVE-2017-5715) gekregen. Deze kwetsbaarheden zijn geclassificeerd als Important (prio 3) en komt qua volgorde na classificaties critical (prio 1) en high (prio 2), vermoedelijk mede omdat er nog geen misbruik van deze kwetsbaarheden is gesignaleerd in het wild. Het zou zo kunnen zijn dat dit achteraf nog verhoogd wordt als er misbruik van deze kwetsbaarheden wordt waargenomen.

Lees verder

Krackattack WPA kwetsbaarheden

De afgelopen week is veel media aandacht besteed aan de kwetsbaarheden in het WPA2 beveiligingsprotocol. Met dit informatiebulletin proberen we duidelijkheid te scheppen over de impact en benodigde acties voor uw organisatie.

Lees verder

Belangrijke update voor Microsoft Word beschikbaar

Op 10 oktober heeft Microsoft op de maandelijkse “Patch Tuesday” een nieuwe serie aan updates vrijgegeven. Een van de updates is voor een kwetsbaarheid in Microsoft Word, welke is gepubliceerd als: CVE-2017-11826.  Deze kwetsbaarheid is van toepassing op nagenoeg alle Word versies die in omloop zijn (2007, 2010, 2013 en  2016). Oudere versies van Office zijn mogelijk ook kwetsbaar maar worden niet meer door Microsoft ondersteund. Hiervoor worden derhalve ook geen updates meer beschikbaar gesteld.

Lees verder

myBrand kiest voor LionGate® Security Monitoring van Promax CS

Promax is trots te mogen melden dat de SAP-dienstverlener myBrand heeft gekozen voor de security monitoring van Promax Cloud Security BV. Voor myBrand is het leveren van een veilige dienstverlening absoluut een topprioriteit. Zeker nu steeds meer klanten haar dienstverlening vanuit de Cloud van myBrand willen afnemen. In een tijd van groeiende cybercriminaliteit en de opkomst van ransomware is het uiteraard van belang om hier als dienstverlener proactief op te acteren. Met behulp van de LionGate® Security Monitoring dienstverlening van Promax CS is myBrand in staat om snel te kunnen acteren bij een verdachte situatie.

Lees verder