Nieuwe Europese privacywet van kracht voor EU-lidstaten

Auteur: Judith Littel, Managing Director Promax

De digitale wereld verandert in sneltreinvaart. De Europese Privacyrichtlijn is op papier gezet, toen internet nog in de kinderschoenen stond. De hoogste tijd dus voor een aanscherping van de Europese regels voor de bescherming van persoonsgegevens. Vanaf 25 mei 2018 geldt er nog maar één privacywet in de Europese Unie: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In dit blog zetten we de consequenties voor u op een rij.

Lees blog

Cyber-aanval wordt vaak pas na 90 dagen ontdekt

Auteur: Judith Littel, Managing Director Promax

Hoe snel detecteert uw organisatie een dergelijke dreiging? Het komt vaak voor dat cybercriminelen ongestoord toegang hebben tot uw netwerk, data en applicaties. Ze vinden continu nieuwe methoden om binnen te komen, waarbij vooral malware – en in het bijzonder ransomware – aan populariteit wint. Als gevolg hiervan hebben Nederlandse bedrijven en de overheid door cybercrime een jaarlijkse kostenpost van 10 miljard euro.

Lees blog

On which level of security is your network right now?

Autor: Sander de Mooij, Security Engineer Promax

Do you need to invest in a prevention measure; do you need to invest in a control measure or something else? To understand it better I will compare the network with a building. This building has doors, windows and inside you have separated offices.

To secure this building we will discuss some topics like awareness, prevention, control/detect, respond and research.

Read blog